Южноукраїнські оперативники затримали грабіжника-рецедевіста, якому загрожує до шести років ув’язнення

1 червня о 23:20 до Южноукраїнського відділення поліції звернувся 36-річний місцевий мешканець із заявою про те, що близько години тому на автобусній зупинці, що розташована на автодорозі Р-06 «Ульянівка-Миколаїв», неподалік автовокзалу у м. Южноукраїнськ, невідомий чоловік вихопив у нього з рук чоловічу сумку, в якій знаходився мобільний телефон та гроші, і втік.

Провівши ряд оперативно-розшукових заходів, працівники кримінальної поліції вийшли на слід грабіжника та, встановивши його місцезнаходження, затримали в порядку ст.208 КПК України. Злодієм виявився 26-річний мешканець сусіднього села, який раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення аналогічних злочинів і має непогашену судимість.

Потерпілий впізнав свого кривдника. Зловмисник, зізнавшись у скоєному, розповів правоохоронцям, що побачивши у темну пору доби одинокого перехожого, він, зажадавши «легкої здобичі», вирішив відібрати у нього сумку. Викраденим майном злодій розпорядився на власний розсуд: гроші потратив на свої потреби, сумку викинув, а мобільний телефон подарував своїй співмешканці.

Наразі правоохоронці повернули потерпілому викрадений у нього мобільний телефон.

Слідчими Южноукраїнського відділення Первомайського відділу поліції ГУ Національної поліції в Миколаївській області проводиться розслідування по кримінальному провадженню за ознаками ч.2 ст.186 КК України «Грабіж», санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від чотирьох до шести років.

За узгодженням із прокуратурою зловмисникові повідомлено про підозру та судом обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання його під вартою терміном на два місяці.
Триває досудове слідство. За результатами проведення необхідних слідчих дій кримінальне провадження буде направлено до суду для розгляду та прийняття законного рішення.

Первомайський відділ поліції ГУНП Миколаївської області