У Надбузькому професійному аграрному ліцеї пройшли навчання рятувальників

20 жовтня на базі Надбузького професійного аграрного ліцею особовим складом 19 Державної пожежно-рятувальної частини Головного управління ДСНС України у Миколаївській області та адміністрацією об’єкту проведено тактичні заняття, під час яких відпрацьовано дії у разі виникнення пожежі.

Мета навчань полягала у відточенні вогнеборцями професійної майстерності та готовності до оперативного реагування у разі вогневого випадку на об’єкті з масовим перебуванням дітей.

За тактичним задумом, умовна пожежа виникла в кабінеті інформатики на четвертому поверсі. Персоналом закладу негайно оповіщено про дану подію Службу порятунку за екстреним номером 101 та евакуйовано 215 учнів, після чого проведено першочергові заходи пожежогасіння. За легендою, через щільне задимлення у коридорах будівлі, в одній з навчальних кімнат залишилось троє дітей, які не можуть самостійно вибратись на свіже повітря.

По прибуттю рятувальниками проведено розвідку приміщень, знайдено учнів, евакуйовано їх та передано бригаді швидкої медичної допомоги. Далі вогнеборцями подано ствол на гасіння пожежі та захист суміжних приміщень від перекидання полум’я.

Загалом під час тренувань задіяно 8 чоловік особового складу та 2 одиниці пожежно-рятувальної техніки. Додатково на місці працювали медики та співробітники патрульної поліції.


ГУ ДСНС України у Миколаївській області