Фахівці ОДА взяли участь у відео-нараді з Мінрегіоном

У четвер, 14 грудня заступник голови Миколаївської ОДА Олександр Кушнір разом з керівниками профільних структурних підрозділів взяли участь у відео-нараді щодо актуальних питань регіонального розвитку та питань розвитку будівельної галузі з Міністерством регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ під керівництвом заступника Міністра Лева Парцхаладзе з представниками органів місцевої виконавчої влади та місцевого самоврядування.  Про це повідомили в ОДА.

Представники Мінрегіону звернули увагу учасників наради на необхідності пришвидшення направлення до Міністерства переліку проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів ДФРР у 2018 році.

Окремо було обговорено стан реалізації та погодження переліку проектів, які можуть реалізовуватися за рахунок коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури ОТГ.

Лев Парцхаладзе акцентував, що у наступному році пріоритетними мають бути проекти будівництва сільських амбулаторій, впровадження Нового освітнього простору у школах, облаштування ЦНАПів та підрозділів місцевої пожежної охорони.

У ході наради було також зазначено важливість подальшої роботи над забезпеченням доступності осіб з інвалідністю та іншим маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури.

Олександр Кушнір звернув увагу керівників департаменту соцзахисту, управління охорони здоров’я та управління містобудування і архітектури на важливість безперешкодного доступу людей з обмеженими можливостями до лікарень, шкіл та державних установ. За словами заступника голови ОДА одним з першочергових завдань, яке Олексій Савченко ставить задля створення комфортних умов в області – це влаштування безбар'єрного доступу для людей з особливими потребами. Тож ця робота знаходиться на особливому контролі облдержадміністрації.