Рятувальники гасили умовну пожежу в протитуберкульозному диспансері

15 грудня на базі Миколаївського обласного протитуберкульозного диспансеру розташованого на вул. Веселинівській с. Надбузьке, що у Миколаївському районі області, відбулись тактико-спеціальні навчання.  Участь у заході взяли рятувальники 19 Державної пожежно-рятувальної частини Головного управління ДСНС України у Миколаївській області, адміністрація та співробітники закладу.

Тільки у нічний час у диспансері знаходиться близько 617 хворих та 27 чоловік персоналу, тому постає необхідність до автоматизму відпрацювати алгоритм дій адміністрації об’єкту з підпорядкованими підрозділами Служби порятунку по ліквідації наслідків можливої пожежі.

За тактичним задумом навчань, через коротке замкнення електропроводки на третьому поверсі приміщення бібліотеки, де проводилися ремонтні роботи, виникла пожежа. Адміністрація об’єкту сповістила відповідні служби, провела евакуацію та гасіння умовної пожежі первинними засобами пожежогасіння.

На момент введення першого водяного ствола площа пожежі склала 15 кв.м., почалось розповсюдження пожежі на четвертий поверх та створилася загроза розповсюдження пожежі на кабінет завідуючого та палати, де знаходяться хворі.

По прибуттю вогнеборцями проведено евакуацію 2-х постраждалих, яких не вдалося вивести в безпечну зону. Разом з тим подано стволи на гасіння пожежі та організовано захист суміжних приміщень. Координацію заходів на пожежі здійснював штаб.

Загалом у проведених навчаннях взяли  участь 17 чоловік особового складу та задіяно 3 одиниці техніки.

ГУ ДСНС України у Миколаївській області