Для керівників закладів соціальної сфери Миколаєва провели спеціальне навчання

Для керівників закладів соціальної сфери Миколаєва провели спеціальне навчання, в рамках якого розповіли, як діяти у разі виявлення підозрілих предметів та надходження повідомлення про мінування.
 
Про це повідомляє відділ інформаційного забезпечення департаменту міського голови.
 
Останнім часом у Миколаєві, як і по всій Україні, почастішали випадки повідомлень про масове мінування будівель органів влади, шкіл, дитсадків, лікувальних закладів, інших об’єктів. Особливо активно вони надходили минулого тижня. За даними поліції у цей період зафіксували 10 таких випадків.
 
Національною поліцією було оновлено алгоритм реагування та дій у разі надходження інформації про загрозу теракту.
 
Як зазначив начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Олександр Герасіменя, у зв’язку з цим міський голова Олександр Сєнкевич надав доручення провести навчання для відповідальних осіб закладів соціальної сфери Миколаєва. Воно відбулось сьогодні, 28 січня, у Будинку творчості учнів. І про те, як потрібно діяти при загрозі теракту, розповідали представники поліції, вибухотехнічної служби, служби з надзвичайних ситуацій.
 
Під час заходу віцемер Юрій Степанець підкреслив: за таких умов вельми важливо зберігати спокій, а при надходженні інформації про мінування необхідно негайно інформувати поліцію, яка вживатиме відповідних заходів. Заступник міського голови доручив учасникам навчання провести додатковий інструктаж своїх підлеглих щодо порушених тут питань.