Попри сирени та вибухи: у Миколаєві починає працювати малий та середній бізнес

У фронтовому Миколаєві починає працювати малий та середній бізнес. У місті частково відкрили кав’ярні, фастфуди та заклади громадського харчування. Про це повідомляє Суспільне.

Один із миколаївських ресторанів японської кухні відкрився 14 лютого, за дев’ять днів вимушені були закритись через повномасштабну війну, яку розпочала Росія. Тепер відкрились знов, бо треба підіймати економіку, говорить шеф-кухар Євгеній

"Губернатор сказав відкриватись, треба підіймати економіку, ми намагаємось, як можемо. Годуємо Збройні сиди України, наша величезна мережа намагається допомогти максимально в цьому плані", – говорить Євгеній.

Відкриття закладів - це і робочі місця для людей, які залишаються у Миколаєві, говорить су-шеф Катерина.

"Я нещодавно отримала посаду, якої довго прагнула, тому без роздумів погодилась на пропозицію вийти на роботу. Діставатись до роботи на початку було дуже важко, адже транспорту не було, доводилось пішки або попутками, люди підвозили. Зараз трошки легше, вранці можна дістатись маршруткою, ввечері складніше – лише таксі", – розповіла Катерина.

Після відкриття дещо змінились назви позицій у меню, з’явились зокрема – Джавелін, Чорнобаївка, Баба Надя тощо.

"Працювати треба, трошки є страх, але наші ЗСУ завжди прикривають нас, тому ми завжди працюємо у комфорті та безпечно", – говорить Євгеній.

Найбільша складність роботи зараз – постачання продуктів, говорить шеф-кухар, дещо доводиться діставати самостійно, дещо доставляють. Під час повітряної тривоги заклад не закривається, люди, які в цей час перебувають на вулиці, можуть зайти всередину.