У Шевченківській громаді мешканці видали знайдені боєприпаси поліцейському офіцеру громади

До поліцейського офіцера Шевченківської ТГ Олександра Присяжнюка звернулись мешканці села Знам’янка, яке тривалий час перебувало в окупації. Один із чоловіків розповів, що знайшов у сараї на території свого домоволодіння гранату від протитанкового гранатомета РПГ-7 та сигнальну ракету, які хоче добровільно видати поліції.

Інший мешканець цього ж села після повернення додому з евакуації виявив у дворі свого будинку боєприпаси, про що повідомив актив громади. У ході огляду домоволодіння поліцейські виявили дві мінометні міни калібру 120 мм та підривач до них, 7 мін калібру 82 мм, 8 набоїв калібру 12,7 мм, 117 - калібру 7.62 мм, 124 - калібру 5.45 мм та імітаційний патрон ІМ-82.

Боєприпаси правоохоронці передали працівникам Державної служби з надзвичайних ситуацій для подальшого знешкодження.

Якщо ви випадково виявили вибухонебезпечний предмет, ні в якому разі не торкайтеся його, одразу зателефонуйте на спецлінію 102 або зверніться до поліцейського офіцера громади.

Нагадуємо, що відповідно до частини 3 статті 263 Кримінального кодексу України особа, яка добровільно здала органам влади зброю, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої, звільняється від кримінальної відповідальності.