На Миколаївщині спека: за добу сталося 9 випадків загорянь сухостоїв, сміття, чагарників

Згідно з прогнозом синоптиків у Миколаївській області продовжується  спекотна погода, а отже й надзвичайна пожежна небезпека (5 клас). Саме в такий засушливий період екосистема найбільш вразлива до пожеж. Переважна більшість займань на відкритих територіях виникають внаслідок людської недбалості та необережного поводження з вогнем. Як результат, збільшення кількості пожеж сухостою.      

Так, лише за минулу добу 16 серпня на території Миколаївської області зареєстровано 9 випадків загорянь сухостоїв, сміття, чагарників та хвойного настилу. Вогнем було охоплено понад 13 га. Причиною займань слугувало необережне поводження з вогнем. Пожежі приборкували понад 30 вогнеборців з усіх районів області та м. Миколаєва, залучено 10 одиниць спецтехніки. Додатково залучались вогнеборці місцевої пожежної охорони с. Тридуби та Галицинівського загону місцевої пожежної охорони. В Казанківській територіальній громаді підвіз води забезпечувало сільськогосподарське товариство з обмеженою відповідальністю “Відродження”.

Під час пожежі хвойного настилу на території Матвіївсько-Баловнянського лісового урочища співробітники філії “Миколаївське лісове господарство” ДП “Ліси України” використовували пожежний модуль для ліквідації займання. Спільними зусиллями з вогнеборцями 1 державної пожежно-рятувальної частини ГУ ДСНС України у Миколаївській області пожежу площею 0,6 га вдалось швидко приборкати.   

Головне управління ДСНС України у Миколаївській області знову звертаються до усіх громадян: будьте свідомими, не порушуйте правил пожежної безпеки. Навіть невелике згорання при сухій та вітряній погоді може сягнути значного масштабу та завдати чималих матеріальних втрат. Якщо ж ви стали свідком пожежі - негайно повідомте за екстреним номером Служби порятунку 101.