На Миколаївщині відзначили Всесвітній день ментального здоров'я  

Сьогодні, 10 жовтня – День ментального здоров’я у світі та в Україні. До його відзначення Миколаївщина долучилася низкою просвітницьких заходів, покликаних привернути увагу на проблеми, які пов’язані з психічним станом людини. 

Так, у Миколаєві провели інтерактивний вуличний захід «Подорож до ментального здоров’я!» з дотриманням безпекових умов. У відкритті взяли участь заступник начальника Миколаївської обласної військової адміністрації Юрій Гранатуров, начальник управління охорони здоров'я Миколаївської ОВА Максим Безносенко, регіональна координаторка Всеукраїнської програми ментального здоров'я «Ти як?» Руслана Омелянчук. 

Під час заходу психологи розказували перехожим про ментальне здоров'я, його цінність та важливість піклування про себе. Також провели анкетування усіх охочих щодо стану ментального здоров'я, показали дієві способи заспокоєння у кризових ситуаціях та надали поради як зберегти свій психоемоційний стан у нормі.

«Мета нашої акції – скоротити поширеність захворювань, пов’язаних з психічними розладами: депресивні стани, фобії, розлади особистості тощо. Особливо це важливо в умовах повномасштабної агресії росії, коли люди бачили та відчули на собі усі жахіття війни», – зазначила координаторка Всеукраїнської програми ментального здоров'я «Ти як?» в Миколаївській області Руслана Омелянчук. 

Нагадаємо, активності цього дня відбувалися в межах комунікаційної кампанії Ти як? Всеукраїнської програми ментального здоров’я, що впроваджуються за ініціативи першої леді Олена Зеленська.