Безбар’єрний доступ людей з інвалідністю до отримання посвідчення водія: у Миколаєві пройшов захід

Сервісні центри МВС Миколаївщини брали участь у робочій зустрічі «ГОВОРИМО БЕЗ БАР’ЄРІВ: як і де людині з інвалідністю отримати посвідчення водія», що проходила в Чорноморському національному університеті імені Петра Могили. Головна тема зустрічі – створення безбар’єрного доступу людей з інвалідністю до отримання посвідчення водія на право керування транспортними засобами, в рамках реалізації ініціативи «Безбар’єрність» першої леді України, Олени Зеленської.

Під час зустрічі гостям презентували облаштовані класи, в яких вже найближчим часом зможуть пройти теоретичні навчання з підготовки водіїв в автошколі, що створюється саме для людей з інвалідністю. 

Своєю чергою Тетяна Домбровська, депутатка миколаївської міської ради за дорученням голови Миколаївської обласної військової адміністрації Віталія Кіма вручила сервісним центрам МВС Миколаївщини новий Renault Duster з ручним керуванням – для складання практичних іспитів. Це одна з двох автівок, що були придбані коштами субвенції, виділеної Миколаївською обласною військовою адміністрацією. 

«Ми вдячні обласній владі за ці нові Renault Duster. Оновлення автопарку сервісних центрів МВС це саме про доступність державних послуг для громадян. Це неодмінна складова частина у розбудові безбар’єрного простору в наших осередках. А спеціально переобладнана автівка з ручним керуванням – це омріяна можливість багатьох людей з інвалідністю отримати посвідчення водія та змінити своє життя. Змога стати мобільними та активними у суспільному житті», – підкреслив заступник начальника регіонального сервісного центру МВС в Одеській, Миколаївській та Херсонській областях Геннадій Погорєлов.

Тож вже від завтра, майбутні водії матимуть змогу скласти іспит на нових автомобілях – зручні та маневрові, з механічними коробками передач, обладнані додатковими педалями та дзеркалами заднього огляду, засобами відеоспостереження. Одна автівка прямує до Нового Буга, а друга – переобладнана для приймання практичних іспитів особам з інвалідністю, залишиться у сервісному центрі МВС Миколаєва. 

Усі учасники мали змогу ознайомитися з робочими опціями сервісного центру «на колесах» - мобільним сервісним центром МВС, що обслуговує громадян у віддалених куточках області. Цей мобільний осередок оснащений сучасним обладнанням та залюбки надає послуги з реєстрації та перереєстрації транспортних засобів, обміну посвідчення водія. Якщо бажаєте, аби мобільний сервісний центр МВС завітав до вашого населеного пункту, зверніться до органів місцевого самоврядування для формування офіційного запиту.

Сервісні центри МВС Миколаївщини