На Снігурівщині до ліцеїстів завітав мобільний клас безпеки правоохоронців

Заняття із правил безпечної поведінки у побуті та на вулиці для школярів Нововасилівського ліцею Снігурівської міської ради провели старші інспектори ювенальної превенції Баштанського райвідділу поліції Леонід Золотар та Олександр Бузар разом із працівники державної служби з надзвичайних ситуацій.

Близько 30 ліцеїстів різних класів прийшли на зустріч із фахівцями в галузі безпеки, аби дізнатись як запобігти надзвичайним подіям, як діяти у разі виявлення вибухонебезпечних предметів та як не стати жертвою надзвичайної ситуації, а також згадати основні правила дорожнього руху.

Поліцейські навчали дітей правилам безпеки на вулиці та вдома, повторювали та порівнювали дорожні знаки, наголосили як правильно перетинати проїзну частину доріг та при цьому завжди дивитись по сторонах та не використовувати при цьому гаджети. А у темну пору доби – одягати яскравий одяг чи позначати себе світлоповертаючими елементами. Також правоохоронці розповіли, яких заходів безпеки та правил потрібно дотримуватись катаючись на велосипеді, але при цьому зауважили, що дітям заборонено виїжджати на проїзджу частину доріг на велосипеді, не досягнувши 14-річного віку.

Надзвичайники навчали слухачів правил мінної безпеки. Продемонстрували макети різних вибухових предметів і пристроїв, розповіли, де вони можуть знаходитись і яку небезпеку можуть нести. Наголосили на тому, щоб діти ні в якому разі не наближалися і не торкалися їх, а терміново розповіли про знахідку дорослим або телефонували на спецлінію поліції за номером 102 та рятувальників за номером 101.

На імпровізованому майданчику діти тренувались гасити умовну пожежу разом із поліцейськими та рятувальниками, а щоб «ліквідувати» надзвичайну подію діти мали пройти спершу «смугу перешкод».

На завершення заходу правоохоронці вручили дітям друковані матеріали та наліпки з основними правилами безпеки життєдіяльності.