В Миколаївській школі фехтування вперше проходить Чемпіонат України

В Миколаївській школі фехтування вперше проходить Чемпіонат України

В  Миколаївській фехтувальній школі пройшов перший серйозний турнір - Чемпіонат України серед кадетів-шаблістів. Спортсмени з 5-ти українських областей і міста Києва, це понад 800 чоловік, завітали до Миколаєва поборотись за звання сильнішого. Від цього турніру залежить і те, кого відберуть на найближчі чемпіонати Європи та світу, які відбудуться в Болгарії вже в кінці лютого та на початку березня. В перший день пройшли індивідуальні змагання між дівчатами та хлопцями. А вже завтра відбудуться командні.

Що до миколаївських спортсменів, то вони одні з найсильніших у фехтуванні на шпагах, відзначила олімпійська чемпіонка Ольга Харлан. Тому у миколаївців велике майбутнє, а з цим новим залом, сподівається спортсменка, їх вміння лише прогресуватимуть та результати покращуватимуться.

О.Х.: Конечно, у нас есть надежды. Будем болеть, будем смотреть. Очень важные соревнования, так как это первые соревнования в этом зале. Очень хочется, чтобы они прошли без травм, чтобы зал оправдал себя.

Високі результати миколаївських фехтувальників підтверджуються підсумками минулорічного чемпіонату. Хлопці та дівчата здобули тоді перші місця в командних змаганнях, другі та треті місця в індивідуальних.

Один з героїв минулорічного чемпіонату - В'ячеслав. Він займається фехтуванням вже 3 роки. В 2016 році виборов друге місце. 

Ми еще не тренировались здесь. Но мне зал очень нравится, это лучшее, что могли сделать в Николаеве. Он достоин принимать спортсменов мирового уровня.

8 фехтувальних доріжок та наявність трибун дозволяють влаштовувати тут міжнародні змагання. Заступник міського голови Валентин Гайдаржи висловив сподівання, що створення такого залу - це новий поштовх до розвитку фехтувального спорту не тільки в Миколаєві.

В.Г.: Этот объект для города очень знаковый. Я надеюсь, такие соревнования для города только начало. Они будут и в дальнейшем. Думаю, что такой зал подстегнет и другие областные центры, другие регионы и населенные пункты для того, чтобы строить. Потому что у нас молодежь у нас прекрасная и ее много, спортсменов много. Даже такой прекрасный зал для Украины недостаточно. Я очень рад, что Николаев выступил флагманом в этом виде спорта.