Активісти підозрюють мережу магазинів «Ракушка» в організації стихійного звалища

Активісти підозрюють мережу магазинів «Ракушка» в організації стихійного звалища

Ініціативна екологічна група активістів "Concert for the Earth" ("Концерт для Землі") продовжила серію суботників в найбільш засмічених місцях Миколаєва. В цей раз вони прибирали зелену зону поблизу старого дубу на Темводі. Це місце давно є зоною відпочинку для багатьох мешканців мікрорайону Північного. Поблизу старого дерева часто влаштовують пікніки, а особливо полюбляє там проводити час дітвора. 

Приблизно місяць тому невідомі почали масово звозити під дерево сміття. Буквально через декілька тижнів зелена зона перетворилась на стихійне звалище. На це відразу звернули увагу у соціальних мережах небайдужі миколаївці.

Тому ця проблемна зона стала наступною, яку зібрались прибрати активісти з "Concert for the Earth". На суботник зібралось близько десятка осіб. ТОВ "Миколаївзеленгосп" допомогло активістам організувавши машину для вивозу сміття. 

Вже під час прибирання виявився цікавий факт. Серед гори сміття учасники суботника знайшли цілий стос документації, накладних, чеків в яких фігурувало ім'я приватного підприємця Середа А.А. Як виявилось пізніше, саме на це прізвище зареєстрована мережа магазинів морепродуктів "Ракушка". Тож активісти вирішили, що стихійне звалище - діло рук недбайливих підприємців. На місце викликали патрульну поліцію та написали заяву по факту викидання приватним підприємством сміття в недозволених місцях. 

Вже після прибирання, на місці колишнього звалища влаштували пікнік.

Читайте по темі:

Без пафосу і власними силами. Як звичайні миколаївці вийшли на перший весняний суботник