Захисники Миколаєва вимагають негайної декомунізації в місті

Захисники Миколаєва вимагають негайної декомунізації в місті

36 пам'ятників, дощок та погрудь, які прославляють радянський режим, і все це в місті-герої, яке чи не щоночі переживає рашистські ракетні обстріли, - в Миколаєві.

Захисники Миколаєва переконують – такого не має бути в місті, яке захищають вони і яке зараз тримає Південний фронт.

Про це повідомляє ТСН.

Окрім пам'ятника на вул. Садовій, який у сюжеті називають «буденівцем», невдоволення окремих громадян викликає і пам'ятна дошка князю Потьомкіну в центрі міста, і барельєф Олександру Пушкіну на вул. Шевченка.

«Потрібно закінчувати з цією епохою пост-правди, коли ми чорне називаємо білим», - каже Ілля Зелінський, який зараз захищає країну на Херсонщині.

У відповідь, що зараз так питання не на часі, Ілля каже:

«Коли на часі? У нас не стріляють ракети — не на часі. Стріляють — не на часі. Ідеального часу ніколи не буде. Давайте тоді шанувати всіх катів, хто вбивав наших прадідів, просто тому, що вона на пам'ятниках були або барельєфах».

Інший військовий Олексій обурюється барельєфу Потьомкіну в центрі Миколаєва. Він говорить, що тут жили люди за тисячі років до народження князя. І те, що йому приписують заснування Миколаєва, це все частина придуманої історії.

Військові кажуть: якщо цим питанням найближчим часом не займеться місцева влада, захисники України будуть вимушені відволіктись від своїх завдань і самотужки зробити це.