Добровольці з Одещини допомагають миколаївцям ремонтувати пошкоджені обстрілами будинки

Добровольці з Одещини допомагають миколаївцям ремонтувати пошкоджені обстрілами будинки

У Миколаєві добровольці з Одещини пліч-о-пліч з миколаївцями відновлюють дах будинку, який у ніч проти 11 вересня уламками розтрощила російська ракета. Покрівельні цвяхи, новий шифер, будівельні ліси — основні засоби, якими користуються добровольці-ремонтники.

Про це повідомляє Суспільне.

Перші квадратні метри нової покрівлі збирає Юрій. Чоловік приїхав з Одещини на волонтерських засадах.

"Ми знімаємо старий шифер, тому що він частково пошкоджені. І перебиті дошки ми замінюємо на нові. Тобто важкої роботи тут немає. В кого руки правильно ростуть, це нетяжко", — говорить Юрій

Поверхня даху волога після дощів. Голова ОСББ цього будинку Руслан Бузик говорить, що заливати верхні поверхи почало одразу після обстрілу.

"Ну, по-перше, в день "прильота" вже була злива. І знову ж таки, департамент надав тенти, якими ми там вже дірки здоровезні закривали. Тобто критичний момент ми прибрали, але… Дякувати Богу дочекались", — розповів Руслан Бузик.

В п’ятиповерхівці живе понад 25 сімей. Деякі люди допомагають на даху, де тривають роботи. Зокрема розчищають ділянку, на якій працюватимуть ремонтники.

В департаменті житлово-комунального господарства розповіли, що на ці роботи видали 100 дерев’яних направляючих, стільки ж шиферин та 50 кілограмів покрівельних цвяхів.

"Плануємо допомагати, якщо назбирається також група людей, мешканців Миколаєва для того, щоб ми змогли об’єднуватися і далі робити якісь об’єкти. Тобто розбирання завалів, забивання вікон листами фанери, щоб встигнути до зими", — сказав волонтер Руслан.

Добробатівці — це команда людей з різних міст та областей, які вже працювали та працюють в Києві, Харкові та інших містах, де від російського "визволення" зносить дахи.