Жителі Миколаївщини, які знаходяться в зоні активних бойових дій, безкоштовно отримають дрова

Жителі Миколаївщини, які знаходяться в зоні активних бойових дій, безкоштовно отримають дрова

Мешканцям прифронтових населених пунктів Миколаївської області безкоштовно видаватиму дрова, списки на отримання дров ще формуються.

Про це повідомив заступник начальника Миколаївської ОВА Валентин Гайдаржи в інтерв'ю для Телекомпанія Ніс-ТВ.

Як він зазначив, є постанова Кабінету Міністрів України та розпорядження начальника Миколаївської ОВА, згідно з якими планується надати мешканцям населених пунктів та територій, які розташовані в зонах бойових дій, дрова для опалення в опалювальний сезон.

«Ми формуємо списки знизу до верху. Старости населених пунктів в залежності від потреб та кількості тих, хто проживає, формують перелік. Далі передають його в ТГ, звідки у РВА та потім в ОВА. Формується перелік та пропрацьовується логістика. Наприклад, доставка залізничними шляхами до Миколаївської області, а потім розвезення по області. Ми поставили перед собою задачу організувати доставку до домогосподарств», - розповів заступник начальника ОВА.

Також за його словами, обмежень щодо об'єму дров поки немає.

«Кубатура для опалення різна. Ми відштовхуємося від того, яку нам інформацію нададуть старости населених пунктів та голови громад. Бо може бути невеликий будинок, а може бути й на декілька сімей. Тому ці моменти ми регулюватимемо разом. На сьогодні немає чіткого ліміту на один обʼєкт, є рекомендований», - пояснив Валентин Гайдаржи.

Він додав, що дрова зможуть отримати й деякі мешканці Миколаєва.

«Розглядаються не тільки прифронтові населені пункти, а й Миколаїв. Місто знаходиться під обстрілами та не у всіх районах є цілодобова подача електроенергії. «Прильоти» є і по лініях газопостачання, тому формується через районі адміністрації перелік і ми врахуємо потреби міста також», - зазначив заступник начальника ОВА.

Крім того, як повідомив Валентин Гайдаржи, для малозабезпечених сімей коштом обласного бюджету передбачено виготовлення двох тисяч буржуйок.

Над цим працюють територіальні громади, міста, також щодо цього співпрацюємо з «Червоним хрестом», донорами. Зрештою, розраховують на більш як три тисячі буржуйок для малозабезпечених сімей до початку опалювального сезону.