Були на місці з перших хвилин: волонтери «Червоного хреста» про допомогу на місці трагедії

Були на місці з перших хвилин: волонтери «Червоного хреста» про допомогу на місці трагедії

Трагічна новина зранку охопила наше місто - ворожий снаряд вчергове поцілив по житловому будинку. Екстрені служби негайно прибули до місця події, а з ними також і волонтери товариства «Червоного Хреста».

Про це СВІДОК.info повідомив член загону швидкого реагування Павло Бузнік.

За словами парамедика, його загін прибув одним із перших на місце вибуху.

«Нам надійшов виклик, що під завалами будинку, у який поцілила ракета, знаходиться хлопчик, і потрібна допомога ДСНС. Ми негайно вирушили на місце», - каже він.

Зазначимо, що бригади «Червоного Хреста» практично цілодобово чергують і оперативно виїжджають на місця обстрілів.

«На місці ми надавали всю необхідну допомогу рятувальникам ДСНС. Ми зрозуміли, що деблокувати постраждалу дитину у даній ситуації було неможливо: його ноги були заблоковані, проте він був у свідомості і з нами розмовляв», - розказав пан Павло.

Як підкреслив парамедик, за декілька годин рятувальникам вдалося звільнити хлопчика, тим часом волонтери підготували ноші та транспортували постраждалого до карети «швидкої». Паралельно тривала робота по розгортанню у дворі польового штабу «Червоного хреста».

«У нашому штабі мешканці постраждалого будинку мають змогу отримати гарячу воду, чай, каву, зігрітися - ми надали їм термоковдри. Також жителі змогли підзарядити у нас свої гаджети, адже будинок було терміново знеструмлено. Деякі містяни отримали подряпини від скла, невеличкі рани - ми надали їм необхідну допомогу. У деяких людей похилого віку внаслідок стресу підвищився тиск - ми заспокоїли їх, виміряли артеріальний тиск та за потребою скеровували їх медиків «швидкої», - розказав медик.

Згодом завдяки допомозі World Central Kitchen для жителів привезли гаряче харчування.

Також постраждалим та членам родини загиблих волонтери «Червоного хреста» надають необхідну психологічну допомогу.

«Плануємо бути на місці трагедії до того моменту, поки рятувальники ДСНС не будуть впевнені, що під завалами не залишилося постраждалих. Не виключено, що аварійно-рятувальні роботи будуть тривати вночі і буде потрібен наш супровід», - повідомив Павло Бузник.

Нагадаємо, наразі відомо про чотирьох загиблих внаслідок влучання ракети в будинок: чоловіків віком 31 та 39 років та жінок 32 та 80 років.

Ідуть пошуки ще двох осіб.

Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу за посиланням