Немає аптеки та фельдшера: у віддалене село на Миколаївщині доставили допомогу

Немає аптеки та фельдшера: у віддалене село на Миколаївщині доставили допомогу

З початку повномасштабного вторгнення військ Російської Федерації на територію України волонтери з Миколаєва розвозять гуманітарну допомогу до віддалених сіл області. Вони організували збір та доставили продукти, одяг та ліки до села Андріївка, що на Миколаївщині.

Про це повідомляє Суспільне.

В Андріївці Миколаївського району проживає майже 70 людей. Волонтер Денис подав запит в різні організації та волонтерські фонди, аби зібрати необхідне для людей.

"Ми привезли продукти, засоби гігієни, одяг, взуття, трохи ліків, продуктові набори. У селі роботи немає, тут багатодітні сім’ї, де шестеро діток, в деяких чотири дитини. Потрібно допомагати людям. Сьогодні ми більше змогли зібрати та більше змогли завезти. Об’єдналися з різними фондами та волонтерськими організаціями Миколаєва", — розповідає волонтер Денис.

У селі проживає Катерина з родиною. У жінки четверо дітей. Розповідає, що в Андріївці немає аптеки та фельдшера.

"В нас немає аптеки, навіть в ближньому селі немає аптеки, нічого немає, а дітей залишати немає на кого, аби поїхати у місто та купити ліки. Їхати до міста 60 кілометрів. Основне — це продукти. Дітям особливо, багатодітним сім’ям, бабусям, які отримують пенсію у дві тисячі. Вони на ці дві тисячі не проживуть", — каже жителька села Катерина.

Волонтери з Миколаєва вже вдруге приїжджають в Андріївку, привозять людям найнеобхідніше.

"Речі привозили дівчатам і знову приїхали. І масло, і консерви, і ковбасу, і продукти, і дитячі іграшки. Багато привезли. І продукти треба, і речі треба — у селі воно ж зношується усе", — говорить жителька села Наталія.

За словами Дениса, волонтери з Миколаєва розвозять допомогу в прифронтові та деокуповані села, їдуть туди, де складна гуманітарна ситуація.