Ракети, якими обстрілювали Миколаївський зоопарк, лишаться там як частина історії закладу

Ракети, якими обстрілювали Миколаївський зоопарк, лишаться там як частина історії закладу

Ракети окупантів та їх залишки, якими обстрілювали Миколаївський зоопарк російські окупанти, лишаться на території закладу.

Про це в програмі «Діалог» розповів директор закладу Володимир Топчий.

Він повідомив, що перший час, коли люди приходили на роботу та бачили ракети — як ті, що розірвалися, так і ті, що не здетонували — було дуже страшно. Але зараз вже до цього звикли.

Ці ракети лишаються на території і містяни приходять на них подивитися.

«Ми зробили таблички. Це документи і вони лишаться тут як свідчення того, який час прожив зоопарк. Хоча за наш час це вже, мабуть, третя війна. Громадянська, коли Леонтович зберіг зоопарк. Друга світова війна, коли зоопарк не покинули співробітники і всі роки окупації працювали, продавали квитки, годували, прибирали. І я ніколи не думав, що на мою долю випаде така страшна подія, що зараз торкнулась всієї нашої країни».

Наразі в зоопарку можна побачити залишки 6 ракет з восьми, що впали на території. Одну з них попросили представними Німеччини для антивійськової виставки і ще одну забрали для інших потреб.

Топчий подякував також українським бійцям, що боронять нашу країну. Вісім представників колективу зоопарку нині захищають Україну на фронті.

Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу за посиланням