У Миколаївському зоопарку слонам Дінкару і Шанті провели спільну прогулянку

У Миколаївському зоопарку слонам Дінкару і Шанті провели спільну прогулянку

У Миколаївському зоопарку 21 березня зоотехніки дозволили слонам Дінкару та Шанті спільну прогулянку на літньому майданчику.

Про це кореспондентам Суспільного розповів заступник директора Миколаївського зоопарку Юрій Кириченко.

Азійські слони Дінкар і Шанті брати живуть у Миколаївському зоопарку з 2019 року, у кожного з них є свій вольєр.

"Ми їх не розлучали. Слоновник поділений на вольєри, вони бачили один одного і через труби мали змогу хоботами один одного торкатися і спілкуватися на своїй, слоновій мові. Вони постійно залишались в контакті", — пояснив Юрій Кириченко.

Оскільки взимку в Україні холодніше ніж в Індії, каже зоолог, то є певні особливості при утриманні таких великих тварин.

"У холодну пору, під час прибирання в вольєрах, слонів випускали на майданчик лише поодинці. Це абсолютно технічний момент. Якщо їх випусти вдвох, то загнати стає набагато важче. Взимку короткі дні, після заходу сонця різко стає холодно. Саме тому слонів випускають по одинці", — розповів Юрій Кириченко.

Вдень 21 березня стало на стільки тепло, пояснив зоолог, що прибрали перегородку в вольєрі й на літній майданчик слонів випустили разом.

"Дінкар і Шанті радісно привітали один одного, помінялися містами й вивчали як кожний з них жив на іншій території", — сказав Юрій Кириченко.

За словами заступника директора, слони у зоопарку за віком відповідають юнакам.

"Вони ще будуть рости. Шанті, більш дорослий та це видно. Дінкар молодший і він менший за розмірами. Та обидва ще підростуть. Характер залишається грайливий. Дінкар побіг до "колотушок" почав гупати ними. Можуть гратися вдвох, кидатися піском", — розповів Юрій Кириченко.

Станом на 21 березня 2023 Миколаївський зоопарк працює з 9:00 до 16:00 без вихідних.