«Вишуканість у простому»: у Миколаєві відкрили виставку майстрів декоративно-ужиткового мистецтва

«Вишуканість у простому»: у Миколаєві відкрили виставку майстрів декоративно-ужиткового мистецтва

В обласному центрі народної творчості 23 березня відкрилась виставка двох майстринь з Баштанського району – Наталі Руденко та Олени Шарафутдінової. Вони представили понад 70 робіт, виконаних у техніці "аплікація" з джуту та мішковини.

Про це повідомляють кореспонденти Суспільного.

Олена Шарафутдінова говорить, що займається декоративно-ужитковим мистецтвом 30 років, пробувала різні техніки і напрями. Скільки всього створила поробок, майстриня не може підрахувати.

"Ой, навіть не знаю. У мене жодної роботи вдома немає. Я весь час роблю та дарую — дитсадку, школі, клубу допомагаю", — розповіла майстриня Олена Шарафутдінова.

Над такими витворами майстриня працює зазвичай не більше двох днів.

Майстрині створюють свої композиції у різноманітних напрямках: техніці "аплікація", вишивці, в’язанні ляльок-мотанок, виготовленні експонатів з паперової лози та картину, техніці "кінусайга" і "ниткографія".

Майстриня Наталя Руденко говорить, що найбільше любить дарувати свої роботи друзям та родичам — вони завжди цікавляться, що нового створила. Крім основних матеріалів — джуту і мішковини, використовує й іншу сировину.

"Нитки сюди йдуть різні — і на вишивання, і на в’язання. І тканини можна до мішковини брати не дуже такі із яскравою основою, пінопласт, картонна основа, бо все на картонній основі крутиться", — розповіла Наталя Руденко.

А ще насіння та горіхи, кавові зерна і багато інших матеріалів, у залежності від творчого задуму, використовує майстриня.

"Такі нібито звичайні композиційні схеми, дерево життя, пташки, пасхальні яєчка — наскільки цікаво, коли їх роблять у такому незвичайному матеріалі", — говорить майстриня Любов Запісочна.

Ця експозиція відкрита до 7 квітня. Вона продовжує проєкт обласного центру народної творчості "Надія громади".