В Очакові працівники «Миколаївгазу» лагодять газопроводи під обстрілами

В Очакові працівники «Миколаївгазу» лагодять газопроводи під обстрілами

Працюють попри ворожі обстріли. Очаківська дільниця Миколаївгазу продовжує забезпечувати місцевих жителів необхідним благом – газом. Спеціалісти щодня роблять це під звуки вибухів та наперекір ворогу. Як їм вдається тримати комунальний фронт, дивіться у наступному сюжеті.

Про це йдеться у сюжеті телеканалу «МАРТ».

Частина Миколаївської області досі залишається під окупацією російських загарбників. Щодня ворог відкриває вогонь та обстрілює територіальні громади. Очаків з перших днів повномасштабного вторгнення демонструє свою міць та силу. Курортне місто понівечено слідами влучань ворожої артилерії, в будинках мирних жителів пошкоджені дахи.

"Після досить потужного вибуху 9 січня багато мешканців повиїжджало з міста. На початку бойових дій у нас було 15600 мешканців, це враховуючи тимчасово окуповану Кінбурську косу. До 9 січня було близько 11-12 тисяч мешканців. Це ми рахуємо по отриманим продуктовим наборах. Ми видаємо їх усім мешканцям щомісяця. Вже після 9 січня, враховуючи що Очаків майже щодня обстрілюється, нас залишилось зараз близько 6-7 тисяч населення", — Олексій Васьком, заступник міської голови міста Очаків

Під обстрілами в населеному пункті працюють підприємства критичної інфраструктури та навіть магазини, адже в місті живуть цивільні. Не зупиняв своєї роботи і Миколаївгаз. Працівники підприємства фіксують та своєчасно ліквідують сотні пошкоджень на надземних газопроводах.

"Де немає можливості замінити трубу, ми тимчасово латаємо або накладаємо бандаж. Газопровід не перекриваємо, намагаємось, щоб місцеві жителі користувалися газом завжди", — Андрій Стерлєв, майстер групи відновлення розподілу газу.

Попри намагання ворога знищити все та залишити людей без зручностей завдяки фахівцям дільниці абоненти отримують послугу доставки та розподілу газу. Часом працювати доводиться в дуже екстремальних умовах.

"Ми були в районі вулиці Слобідської, це ближче до торгового порту. Поступила заява, що пошкоджено газопровідні труби. Ми з бригадою виїхали, якраз почався масований обстріл. Ми бачили над головою десь п’ять ракет. Можна було навіть прочитати букви на них. Це, звісно, було неприємно, але що робити, треба працювати", — додає Андрій Стерлєв

Після перемоги у газовиків теж вистачатиме роботи, адже усі пошкоджені газопроводи, обладнання та лічильники треба буде замінити. Однак тут нових завдань не бояться, навпаки, працюватимуть з ще більшою мотивацією, аби все полагодити і модернізувати