У «Старофотських казармах» влаштували археологічні майстер-класи та тематичні екскурсії

У «Старофотських казармах» влаштували археологічні майстер-класи та тематичні екскурсії

У Миколаївському обласному краєзнавчому музеї 20-го травня влаштували археологічні майстер-класи, тематичні лекції та екскурсії з нагоди Міжнародного дня музеїв. Заходи відбувались у залах, що не постраждали після обстрілів, а також на подвір’ї.

Заходи відвідали кореспонденти Суспільного.

Виконувачка обов’язків директора музею Ельвіра Єлізарова розповіла Суспільному, що працівники закладу повертаються до роботи, а основним планом на найближчий час є відновлення приміщень після російських обстрілів 2022 року та "прильоту".

"У нас зараз план – найголовніше – відновити нашу експозицію, це непроста справа, це гроші. Ось зараз лише заміна вікон – це коштує чотири з гаком мільйони, ці ж гроші повинні звідкілясь взятися, це все дістається непросто", — каже Ельвіра Єлізарова.

Один з тематичних заходів з історії міста Миколаєва вела провідна наукова співробітниця музею Тетяна Губська.

"З 1789 року ми – Миколаїв, ми – миколаївці" Ну і тут треба по правді, я обіцяла вам. 1924-ий рік, з життя пішов Ленін. І на його честь наше місто перейменували, спокійно: Вєрнолєнінск. Ми б називалися вєрнолєнінцамі. Але дякуючи Богові, але мені здається, що Святий Микола там все ж таки він надав найбільшу допомогу і ми залишаємось Миколаєвом", — говорила Тетяна Губська.

На подвір’ї музею влаштували майстер-клас з основ археології для дітей.

"Я сьогодні допомагала співробітниці музею та моїй тьоті проводити екскурсію дітям з археології. Я сама була теж на розкопках, знайшла чорнолакову кераміку", — розповіла учасниця майстер-класу Поліна Тарутіна.

"Мені тут дуже сподобалося. Хочу ще побувати, з класом. Тому що через обставини складно із класом побувати у таких місцях. Чекаємо на перемогу, щоб усе було добре", —каже учасник майстер-класу Владислав Боцюра.