У Миколаєві через спеку обмежили рух вантажівок

У Миколаєві через спеку обмежили рух вантажівок

У Миколаєві обмежили рух великовагових транспортних засобів при високих температурах. Це необхідно для збереження дорожнього покриття та об’єктів інфраструктури, розташованих на проїзній частині.

Про це йдеться у рішенні виконкому міської ради від 7 липня за № 497.

Зокрема, документом обмежено рух вантажівок масою понад 24 тонни і навантаженням на вісь більш ніж 7 тонн при температурі повітря більш ніж +28°С.

Така заборона діє з 07:00 до 20:00.

Разом з тим, обмеження не розповсюджуються на транспортні засоби, які здійснюють перевезення небезпечних, швидкопсувних вантажів, живих тварин і птиці, перевезення, пов’язані із запобіганням або ліквідацією наслідків надзвичайних ситуацій, перевезення військових вантажів, товарів подвійного призначення та/або майна, що використовується для потреб оборони; гуманітарної допомоги, людей.

На автомобільних дорогах загального та місцевого значення на під’їздах до Миколаєва мають встановити інформаційні панно з позначенням місць відстою великовагового транспорту. Окрім цього, встановлять знаки зменшення швидкості вантажівок до 40 км/год на мостах через річки Південний Буг та Інгул.