У миколаївській «могилянці» відкрили фотовиставку «Незламний дух міста-героя»

У миколаївській «могилянці» відкрили фотовиставку «Незламний дух міста-героя»

У четвер, 27 липня,  у Галереї мистецтв імені Серафими Сенкевич, яка знаходиться в стінах Чорноморського національного університету імені Петра Могили, відкрилася виставка світлин «Незламний дух міста-героя».

Експозиція присвячена життю університетської родини, незламним і нескореним жителям Миколаєва, функціонуванню міста та області в період щоденних обстрілів.

На фотографіях можна побачити руйнування, яких завдали російські ракети нашому місту, людей, які живуть у цих умовах та допомагають місту оговтатися.

«17 і 19 серпня минулого року у наш університет влучило дві ракети. Було завдано дуже великої шкоди: зруйновані стіни, дах, меблі, комунікації. Вже на другий день після атаки ми почали відбудовувати наш університет. Це свідчить про те, що наші люди - незламні.  Саме тому сьогодні ми вирішили відкрити виставку, присвячену стійкості духу міста-героя», - звернувся до присутніх ректор ЧНУ імені Петра Могили Леонід Клименко.   

Авторами робіт, представлених на виставці, є сам очільник вишу, завідувачка і фахівчиня медіацентру університету - Анна Синякова та Анна Карауланова, фотохудожник Сергій Кононенко, кореспондент інтернет-видання «Преступности.НЕТ» Тарас Леонтян, фотограф Світлана Коваль.

Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич висловив захоплення темпами відновлення університету та запросив абітурієнтів до вступу в миколаївську «могилянку».

Після огляду фотографій гості заходу поклали квіти біля пам'ятної стіни випускникам університету, що загинули, захищаючи нашу державу.