«НеЛекції»: у Миколаєві відбувся просвітницький захід для школярів

«НеЛекції»: у Миколаєві відбувся просвітницький захід для школярів

В одній з миколаївських гімназій 28 липня відбувся захід, на якому стендапер Василь Байдак розповів молоді про мінну безпеку, важливість освіти та здоров'я. Реалізуються зустрічі за кошти "ЮНІСЕФ" в рамках проєкту "НеЛекції".

Про це повідомила кореспондентам Суспільного операційна директорка команди й керівниця проєкту "НеЛекції" Ксенія Дронь.

Втілити ідею допомогли грантодавці з "ЮНІСЕФ", говорить Ксенія Дронь. Реалізують проєкт з листопада 2022 року.

"Був перший, в рамках якого ми провели 25 заходів по всій країні. В цьому році ми замахнулись на 100 заходів. Ми починали цей проєкт з Олександром Педаном. Перші "НеЛекції" ми починали з ним. Зараз у нас з'явився новий амбасадор", — розповідає Ксенія Дронь.

Захід організований командою "Umind" проводив український стендапер і волонтер Василь Байдак. Чоловік каже, для нього важливо бути корисним усюди, де є можливість.

"Для мене це виклик. Плюс теми, які розповідаємо – супер важливі. Я і сам вчусь, чую досвід і те, що вони запам'ятовують. То така цікава форма. Ці діти просто як вулкан. І з такою енергетикою це все проводити. Мені це дуже подобається", — говорить Василь Байдак.

Під час виступу Василь Байдак розповів молоді про мінну небезпеку та як вберегти ментальне здоров'я. Втримати увагу дітей, каже, дозволяє 10-річний досвід. Це його четвертий вихід в рамках проєкту.

"Ще буде 46. Тому зустрінемось на 40-му, і що я тоді скажу. Оце все інтерактивне з екрана, А, B, C – це все Umind. А ось показати динозавра чи зробити дощик – це вже мої механіки", — говорить Василь Байдак.

Захід відбувся в миколаївській гімназії. На нього прийшло приблизно 100 людей.

"Прийшли учні не тільки з нашої школи, а й з інших шкіл. Хочу сказати, чому проводиться в нашому закладі. Тому що в нас уже готове сховище", — говорить директорка гімназії Людмила Кривоногова.

За словами юних відвідувачів Миколи та Ауріки, заходом задоволені.

"Там було дуже цікаво. Якесь пізнавальне, незвичайне для мене в плані розповіді", — говорить учень Микола.

Учениця Ауріка говорить, що було дуже весело, дуже гарно провели час. Ведучий дуже цікаво розповідає. Відповідати було не важко. Дуже легкі запитання були, відповіді теж. Десь спеціально махлювали, говорили неправильно, щоб було весело.

Наступний захід команда "Umind" також проведе в Миколаєві 29 липня 2023 року. Далі планують відправитися до Одещини.