У Миколаєві поновив роботу центр для дітей, які постраждали від насильства або стали його свідками

У Миколаєві поновив роботу центр для дітей, які постраждали від насильства або стали його свідками

Днями заклад у нашому місті відвідали заступник Міністра юстиції України, голова Міжвідомчої координаційної ради з питань правосуддя щодо неповнолітніх Олександр Банчук разом з керівницею програми захисту дітей Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні Джин Чой.
 
Про це повідомили в Миколаївському міському центрі соціальних служб.
 
У Миколаєві відбулася робоча нарада з представниками місцевої влади, правоохоронних органів та громадських організацій. Сторони обговорили питання щодо надання підтримки дітям, які постраждали від насильства або були свідками насильницьких дій.
 
Продовження роботи центру є важливим для підтримки дітей півдня України. І попри безпекову ситуацію, прийнято рішення відновити в ньому роботу.
 
Центр захисту соціально-психологічної підтримки у процесі правосуддя дітей, які постраждали або стали свідками насильства (модель «Барнахус») надає комплексну соціальну, психологічну, правову, медичну й інші види допомоги та послуги дітям – потерпілим та свідкам у провадженнях щодо кримінальних правопорушень, пов’язаних із насильством.
 
Діяльність Центру спрямована на дітей віком до 18 років.
 
Проєкт «Впровадження моделі Барнахус для захисту дітей-постраждалих від насильства» імплементується Право на здоров'я "Право на здоров'я" (HealthRight International) в Україні за підтримки Представництва Дитячого фонду ООН UNICEF Ukraine у співпраці з Міжвідомчою координаційною радою та @mykolaiv.rada