Створення мультфільмів, як терапія: «Переміщена Анімація» побуває у Миколаєві

Створення мультфільмів, як терапія: «Переміщена Анімація» побуває у Миколаєві

9-10 вересня до Миколаєва завітає «Переміщена анімація» від Фестивалю актуальної анімації та медіамистецтва LINOLEUM. Проєкт створений, аби мами отримали можливість відпочити на вихідних, поки їхні діти спілкуватимуться з однолітками та професійними менторами, та вивчатимуть магію анімації. Про це розповідають організатори заходу.

На учасників проєкту чекатиме дводенна програма у Дитячому просторі в ДМ «Казка», а саме: майстер-класи з анімації та арттерапії, а також покази дитячої анімації для різних вікових категорій.

Діти ВПО під керівництвом досвідчених менторів спробують себе у ролі аніматорів та митців, аби висловити через мистецтво себе, відрефлексувати складні емоції та навчитися творити анімацію.

За даними Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, станом на травень 2023 року кількість внутрішньо переміщених осіб в Україні перевищила 8 млн людей. Більшість з них – жінки з дітьми. Вони приїхали з гарячих точок, пережили окупацію, бомбардування й обстріли, та потребують як психологічної допомоги, так і ресурсу, щоби адаптуватися на новому місці.

Завдяки проєкту «Переміщена анімація» мами отримають можливість відпочити на вихідних, поки їхні діти спілкуватимуться з однолітками та професійними менторами, та вивчатимуть магію анімації. Це заняття не тільки відволіче на кілька годин від страхів пережитого, але й зможе перетворитися на постійне захоплення, чи взагалі на справу усього життя.

Посилання на подію у Facebook: https://www.facebook.com/events/6371529506215602/.

Платформа MY ART у партнерстві з Ресурсним центром громадських ініціатив та Агенцією розвитку Миколаєва є організаторами подію у Миколаєві.