Юний миколаївець створює картини про перемогу

Юний миколаївець створює картини про перемогу

Віднедавна, проїжджаючи повз концерт-хол «Юність», що розташований в Інгульському районі нашого міста, або просто прогулюючись поруч з осередком Палацу культури «Молодіжний» миколаївці можуть побачити новий арт-обєкт, який на разі радує око, змінивши у цей важкий час рекламні афіші на патріотичне мистецтво.

Про це повідомляє телеканал МАРТ.

Такі ідеї втілюються у життя завдяки творчим особистостям Миколаєва, їх підтримує та допомагає реалізувати і місцева влада.

Палац культури «Молодіжний» з перших днів великої війни працював і допомагав мешканцям, організовуючи гуманітарну допомогу, евакуацію та продовження занять талановитих дітей за кордоном. Продовження занять для дітей, що залишились коли це стало можливим. І звісно, не забуває Палац налаштовувати городян на позитивні думки будь-яким засобом.

Співпраця Молодіжного та Миколаївської дитячої художньої школи вже багаторічна, тож Юлія Захарова одразу звернулась за допомогою у цьому питанні до директорки мистецького закладу Євгенії Кручиніної.

Тимур Кавуштуран, зі слів Євгенії Кручиніної, це справжня зірка художньої школи. Він прийшов до закладу у 2018 у шестирічному віці і за п’ять років його навчання встигнув прийняти участь у сорока трьох конкурсах різного мистецького рівня. Багато нагород, та відзнак в Україні, серед останніх досягнень, як раз, відзнака його роботи у Флоренції, диплом та золота медаль конкурсу у Туреччині. Саме ця робота і стала основою для картин, що наразі прикрашають Юність.

Мати Тимура з Миколаєва, а батько з Туреччини. Саме там наразі вони перебувають. З талановитим хлопцем та його мамою нам вдалось поспілкуватись. Олена розповіла про те, як починався творчій шлях маленького митця.

Тимур має багато відзнак. Шевченківські грамоти, відому відзнаку «Для Бога я створив найкраще». У нашому місті його картини прикрашають Миколаївський «Палац урочистих подій». Хлопець також розповів, що він хотів донести малюючи птахів яких зараз може побачити усе наше незламне місто

Мріє Тимур стати справжнім художником, як і більшість тих, хто навчаєтеся у миколаївській «художці». Хто онлайн, хто вже і офлайн. Тож якщо ви хочете віддати свою дитину у художню школу, двері цього мистецького закладу відкриті, а викладачі чекають на нових вихованців. Що стосується палацу культури молодіжний, тут, як завжди, настрій тільки на перемогу і на краще.