10 тижнів до опалювального сезону: на Миколаївщині обговорили план дій

10 тижнів до опалювального сезону: на Миколаївщині обговорили план дій

У четвер, 3 серпня, начальник Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім спільно з головою Національної енергетичної компанії «Укренерго» Володимиром Кудрицьким провели координаційну нараду з підготовки до проходження в області опалювального сезону.

У нараді взяли участь міський голова Миколаєва Олександр Сєнкевич, заступник начальника Миколаївської ОВА Валентин Гайдаржи, керівники підприємств галузі критичної інфраструктури та виробники енергетичного обладнання.

Було погоджено план дій та обговорена координація зусиль в спільній підготовці до зими.

Як зазначив начальник Миколаївської ОВА на сьогодні основною метою є - максимальне забезпечення автономності критичної інфраструктури.

«10 тижнів до опалювального сезону, ми маємо не лише стандартно підготувати обладнання до зими, а й якісно завершити ремонтні роботи того, що було пошкоджено внаслідок російських обстрілів. Ми не можемо виключати нових можливих атак ворога на енергетичну інфраструктуру, тому послідовно готуємося до цього. Енергетична безпека – це наш пріоритет», – сказав Віталій Кім.

Голова «Укренерго» Володимир Кудрицький зазначив, що на Миколаївщині були пошкоджені половина високовольтних підстанцій компанії.

«Кожна з них по два-три рази зазнала руйнувань від ракет і дронів. Від бойових дій пошкоджень зазнали й високовольтні повітряні лінії «Укренерго». Через складність цих пошкоджень вони ще не відновлені повністю й вимушено працюють не на повну потужність», - сказав Кудрицький.

Він зазначив, що через це надійність енергоживлення Миколаївщини знижено.

«Ремонтні роботи тривають, як і встановлення додаткового захисту проти можливих нових атак. Минулого року ми отримали унікальний досвід роботи під ракетними і дроновими обстрілами. Цього року ми оновлюємо протоколи наших дій, щоб бути ще більш ефективними і щоб критична інфраструктура була захищена від відключень електроенергії», - наголосив голова НЕК «Укренерго».

Крім того, на нараді обговорили можливості створення додаткових генераційних потужностей в регіоні, забезпечення автономним резервним енергоживленням обʼєктів критичної інфраструктури,  оновлення протоколів дій в нештатних ситуаціях та створення резервного запасу палива.