Миколаївська фехтувальниця Ольгу Харлан визнана кращою спортсменкою місяця в Україні

Миколаївська фехтувальниця Ольгу Харлан визнана кращою спортсменкою місяця в Україні

1 серпня 2023 року відбулося засідання Експертної комісії НОК України, яка визначила найкращих спортсменів та тренерів липня-2023. Про це повідомляє НОК України.

Враховуючи досягнення атлетів на провідних міжнародних змаганнях, а також їх активну громадянську позицію, «Найкращою спортсменкою липня 2023 року» обрано фехтувальницю Ольгу Харлан.

На Чемпіонаті світу в італійському Мілані Ольга разом із партнерками по збірній посіла високе 4 місце у командних змаганнях шаблісток. Крім того, для всього світу наша уславлена спортсменка стала справжнім символом незламності українського спорту та українського народу.

Вона чесно здобула перемогу у першому раунді індивідуальних змагань над російською фехтувальницею Анною Смірновою. Після бою Ольга проявила надзвичайний характер, не допустивши рукостискання з суперницею з країни-агресора. Її відмова підкоритися політичному тиску і не зрадити своїм принципам, знайшли відгук у серцях людей по всьому світу.

За принципову позицію й системну роботу щодо недопущення російських і білоруських спортсменів до міжнародних змагань, а також активну підтримку Ольги Харлан у питанні відновлення справедливості щодо її необґрунтованої дискваліфікації, за рішенням Комісії буде відзначена і Федерація фехтування України.

Відзначимо, що церемонія нагородження переможців конкурсу «Найкращий спортсмен місяця» відбудеться у четвер, 10 серпня, в Олімпійському домі.

За традицією, лауреати спортивного місяця будуть нагороджені грошовими преміями, ексклюзивними статуетками та пам’ятними плакетками.