«Винищувачі зла»: у Миколаєві провели спецпогашення нової марки та конверту

«Винищувачі зла»: у Миколаєві провели спецпогашення нової марки та конверту

Сьогодні, 4 серпня, у центрі Миколаєва відбулася церемонія спецпогашення нової поштової марки та конверту «Винищувачі зла».

Про це повідомляє кореспондент СВІДОК.info.

«Військова підтримка України міжнародними партнерами не припиняється. Посилення Повітряних Сил ЗСУ американськими літаками F - 16, одними з найкращих та економічно ефективних реактивних винищувачів у світі, може змінити баланс сил на користь України і вплинути на перебіг російсько-української війни. Літак F-16 добре зарекомендував себе під час десятків воєн і сьогодні є наймасовішим винищувачем четвертого покоління, що перебуває на озброєнні багатьох країн світу. Укрпошта традиційно закарбовує в історію поштових марок важливі моменти нашої великої боротьби», - зазначили під час заходу.

Нова продукція доповнить колекцію марок воєнного часу. Тираж поштової марки складає 600 000 примірників.

«Коли наші військові і кожен українець очікує літаки F-16, маємо можливість робити важливу справу - донатити по 10 грн з кожної марки «Винищувачі зла» на закупівлю зброї, яку військові спрямують проти кремлівського зла», - підкреслив керівник миколаївської філії АТ «Укрпошта» Єгор Косоруков.

Автор поштового випуску «Винищувачі зла» Максим Паленко на малюнку метафорично зобразив, як українська армія нищить московський кремль - символ «Імперія зла», перетираючи його на винищувальній терці.

Участь у президії, що здійснювала гасіння, взяли бойовий льотчик, майор Сергій Павленко, власниця мережі сімейних кафе «Family palace» Катерина Літвишкова, представник благодійного фонду «Ми з України-2022» Єлизавета Трищанович, незалежний військовий волонтер Анна Лео «Веселі павучихи» Ганна Космачова, представник громадської організації «Братщина» Дмитро Сокаль, директор Миколаївської та Херсонської дирекції акціонерного товариства «Укрпошта» Євген Косоруков.

За традицією один з конвертів також передали до музею «Старофлотські казарми».