Новобузька громада отримала обладнану автівку від ПРООН для надання мобільних медичних послуг

Новобузька громада отримала обладнану автівку від ПРООН для надання мобільних медичних послуг

У четвер, 3 серпня, у межах візиту на Миколаївщину, представники Програми розвитку ООН (ПРООН) в Україні передали Новобузькій багатопрофільній лікарні автомобіль, оснащений сучасним медичним обладнанням для надання консультацій вузькопрофільними фахівцями та проведення діагностики. Про це повідомили в Миколаївській ОВА.

Постійний представник ПРООН в Україні Яко Сільє запевнив, що міжнародні партнери непохитно підтримують Миколаївську область на шляху до її відновлення під час війни та продовжать й після перемоги.

«Передача автівки одна з можливостей продемонструвати наші спільні зусилля, які, зокрема, спрямовані й на надання високоякісних медичних послуг мешканцям області», – сказав він.

Крім того, цього ж дня відбулася зустріч постійного представника ПРООН в Україні Яко Сільє, керівника програми Нільса Крістенсена, заступника Виконавчого Директора Всесвітньої продовольчої програми ООН Маріанна Ворда з начальником Миколаївської обласної військової адміністрації Віталієм Кімом та представниками Регіонального офісу міжнародного співробітництва (РОМС) – заступником начальника ОВА Миколою Маріновим та керівником Миколаївського офісу UST - Ukraine Support Team Дмитром Тарасенком.

Сторони обговорили створення у регіоні нових можливостей для працевлаштування, покращення державних послуг, безпеки та інклюзивного й прозорого місцевого самоврядування.

Віталій Кім зазначив, що для обласної влади однією з першочергових задач є облаштування укриттів у школах, дитячих садочках та медичних закладах.

«У сучасних умовах ми повинні докласти всіх зусиль, щоб забезпечити належні умови для навчання дітей. Разом з досвідом наших партнерів зможемо втілити ефективні рішення для розвʼязання цих проблем», – сказав очільник області.

Зі свого боку Дмитро Тарасенко додав, що важливим елементом відновлення освітнього процесу стануть шкільні автобуси. Це особливо актуально для тих учнів, чиї освітні заклади були пошкоджені внаслідок військових дій.

Окремо Микола Марінов запевнив, що регіональний офіс міжнародного співробітництва (РОМС) забезпечуватиме координацію міжнародної допомоги безпосередньо на рівні громад.