На Миколаївщині обрали 19 об’єктів, які необхідно відновити в першу чергу: над ними вже працюють

На Миколаївщині обрали 19 об’єктів, які необхідно відновити в першу чергу: над ними вже працюють

У 2023 році з обласного бюджету на відновлення об'єктів соціальної інфраструктури виділено  понад 111,2 млн грн. Про це під час брифінгу заявив заступник начальника Миколаївської обласної військової адміністрації Валентин Гайдаржи.

«Цим коштом реалізується 11 проєктів відновлення закладів, пошкоджених внаслідок ракетних обстрілів. Це медичний заклад, чотири освітні заклади, два об’єкти закладів соціального захисту населення та чотири об’єкти закладів культури», – додав Гайдаржи.

За його словами, у 2022 році,  після звільнення Херсона та Снігурівки, обрали 19 об’єктів, які необхідно було відновити в першу чергу. Всі ці проєкти реалізувались коштом резервного фонду з обласного бюджету.

«Загальна вартість реалізації проектів склала понад 23,6 млн грн. Серед відновлювальних - 16 будівель закладів охорони здоров’я, дві будівлі органів державної влади та об’єкт спортивної інфраструктури», – сказав Гайдаржи.

Наразі за пропозиціями громад визначено ще 9 об’єктів соціальної інфраструктури, які потребують відновлення після обстрілів.

Фото архівне