Зірка серіалу «Пес» актор Михайло Жонін з волонтерами провів у Миколаєві акцію на підтримку ЗСУ

Зірка серіалу «Пес» актор Михайло Жонін з волонтерами провів у Миколаєві акцію на підтримку ЗСУ

У Миколаєві 12 серпня 2023 року у Каштановому сквері волонтери з Києва організували благодійний ярмарок на підтримку ЗСУ. На заході охочі могли придбати патріотичні футболки, кепки, шеврони тощо. Окрім того, люди мали змогу поспілкуватися і сфотографуватися з актором українського серіалу "Пес" Михайлом Жоніним.

Про це кореспондентам Суспільного розповіла волонтерка Яна Артеменко.

"Такі ярмарки організовують з осені 2022 в різних містах України. Гроші використовують на підтримку бійців ЗСУ. На даний момент у нас іде збір на третю окрему штурмову бригаду. Зараз збираємо, адже є запит на автомобіль, ноутбуки, батарейки для Mavic. Ну список у нас... наче закриваємо, але він продовжується. Ярмаркуємо переважно у вихідні", — каже волонтерка Яна Артеменко.

Український актор Михайло Жонін приїхав до Миколаєва, аби провести благодійний ярмарок. Чоловік розповідає, 24 лютого 2022 року для нього стало переломним — оскільки не взяли в тероборону, каже, почав волонтерити.

"Людям похилого віку допомагали. Продуктами там... А ось з осені ми вже допомагаємо військовим, які на передовій. Це всі мої друзі, однодумці. Ми один одного знайшли, ось так зорганізувалися і все", — говорить актор Михайло Жонін.

Жителька Миколаєва Ольга розповіла, що продивилася всі серіали, у яких знімався актор.

"Пес", в "Роксолані" дублював голос. Дуже багато знаємо серіалів його. Фотографії взяли. Зараз ще син приїде. Будемо всією сім'єю фотографуватися", — каже містянка Ольга.

За понад 50 організованих ярмарків у різних містах України вдалося зібрати понад два мільйони гривень на потреби ЗСУ, говорить Яна Артеменко. Наступного тижня планують організувати кілька подібних заходів на Вінниччині.