У «Миколаївводоканалі» розказали, як планують витратити виділені містом кошти

У «Миколаївводоканалі» розказали, як планують витратити виділені містом кошти

МКП “Миколаївводоканал” планує виконати ряд робіт для покращення якості послуги водопостачання для населення. На це спрямують кошти міського бюджету, виділені підприємству під час останньої сесії Миколаївської міської ради.

Про це розповів гендиректор МКП “Миколаївводоканал” Борис Дуденко в інтерв’ю редакції 0512.

Підприємство планує направити виділені містом кошти на свердловини, реконструкцію очисних споруд, ліквідацію аварій та погашення заборгованостей.

“Нам потрібно привести до ладу свердловини, які ми відновили після обстрілу водогону. Їх пробурили ще в 1986 році, на жаль, потрібної кількості води в них немає, але наразі вони працюють і це важливо. Також треба виконати реконструкцію очисних споруд водопроводу, які пошкодила солона вода. Крім того, по місту багато аварій і ми змушені залучати підрядників, тому що нашого ресурсу не вистачає. Частина коштів піде на погашення заборгованості, яка виникла перед підрядними організаціями, а також на оплату робіт з усунення аварій. У нас ще є кредит Європейського інвестиційного банку. Важлива стаття витрат - благоустрій територій, тобто ми перекопали дорогу, замінили труби і після цього треба відновити тротуарне покриття та зелені зони. Ще ми будемо сплачувати “Миколаївоблтеплоенерго” за підкачку води для багатоповерхових будинків”, - розповів про плани Борис Дуденко.

На все це, зазначив гендиректор МКП “Миколаївводоканал”, піде 210 мільйонів грн.