Окупанти ускладнили траєкторії запуску своїх ракет: Кім про нову тактику обстрілів

Окупанти ускладнили траєкторії запуску своїх ракет: Кім про нову тактику обстрілів

Голова Миколаївської ОВА Віталій Кім в ефірі телемарафону розповів про наслідки для нашої області нічного ракетного удару по півдню країни.

«Це був транзитний прохід і частину цілей наше ППО збило. Є руйнування певних будівель та були уламки на відкритій території. Жертв та постраждалих нема, тому у нас все добре».

Кім пояснив також, що таке транзитний прохід ракет. За його словами, через Миколаївську область пролітає дуже багато повітряних цілей і є відпрацювання протиповітряних сил.

«Але кінцевою ціллю не є об'єкти Миколаївської області. Через їх відсутність, приміром. Тому у нас багато тривог, багато роботи, багато уламків. Але, в принципі, кінцевою ціллю Миколаївщина на зараз не є. Хоча може бути».

Голова ОВА зазначає, що всі рухи ворожих ракет фіксуються і відстежуються.

«Але останнім часом росіяни змінюють маршрути повністю, щоб, на мою суб'єктивну думку, прощупати ППО чи довідатися про спроможність. І ми реагуємо відповідно до цього. Тому, на жаль, на зараз траєкторії ускладнилися, вони змінюють курс більше і намагаються ховати ракети та перевіряти маршрути для майбутніх атак».

Нагадаємо, в ніч з 24 на 25 вересня силами та засобами протиповітряної оборони на Миколаївщині було знищено крилату ракету типу «Калібр».

Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу за посиланням