На Миколаївщині родини з постраждалих сіл отримали ключі від модульних будиночків

На Миколаївщині родини з постраждалих сіл отримали ключі від модульних будиночків

На Миколаївщині мешканці двох сіл Шевченківської громади отримали ключі від новеньких модульних будиночків. Ці помешкання стануть для них тимчасовим прихистком, поки вони не відбудують власні будинки.

Про це повідомляє кореспондент СВІДОК.info.

За словами керівника Гуманітарного штабу «Центру підтримки бізнесу та економічного розвитку» Артема Ващиленко, реалізувати пілотний проект вдалося завдяки Rotary Club Deinze та Rotary Club Mykolaiv.

«Сьогодні перші родини на Миколаївщині отримали від нашої команди повноцінні модульні будинки. Дуже зворушливий момент, але ми розуміємо, що це початок великої програми з забезпечення сімей житлом, які втратили його внаслідок війни, але планують відбудовуватися залишаючись у ріднім краю», - сказав він.

Наразі тільки Шевченківська громада потребує щонайменше 100 таких будиночків. Внаслідок обстрілів у громаді зруйновано понад 500 будинків.

«Ці модульні будиночки дуже зручні та сучасні – з ними буде дуже легко входити людям в зиму. Тут є опалення та вода, каналізація, - каже представник громади. – Ми встановили два будинки. Перший ми встановили в Шевченкове, де у людей повністю зруйноване житло. Другий будиночок у Котлярево – там також будинок у сімї пошкоджений, а голова родини наразі боронить Україну», - зазначив заступник голови Шевченківської ОТГ Віталій Варяниця.

Також родинам додатково передали комплекти постільної білизни та посуду.

У «Центрі підтримки бізнесу та економічного розвитку» шукають донорів для подальшої реалізації важливого соціального проекту на Миколаївщині.

Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу за посиланням