«На шляху до відновлення» в Миколаєві допоможуть підприємцям порадами

«На шляху до відновлення» в Миколаєві допоможуть підприємцям порадами

У Миколаєві підприємців запрошують взяти участь у програмі підтримки стійкості бізнесу

У Миколаєві запускають Програму підтримки стійкості місцевого бізнесу «На шляху до відновлення». Вона покликана зібрати актуальну інформацію про стан, виклики та потреби підприємств малого та середнього бізнесу по галузям, надати поглиблену консалтингову підтримку для відновлення діяльності та підготувати інвестиційні картки компаній, готових до залучення прямих іноземних інвестицій.

Про це повідомляє пресслужба міської ради.

Реалізація проєкту буде здійснюватися в три етапи:

1. Діагностика відновлення: комплексне дослідження стану та реальних потреб підприємств малого та середнього бізнесу, зареєстрованих в м. Миколаєві за галузями з метою визначення пріоритетних напрямків підтримки та розробки ефективних стратегій відновлення та розробки програм підтримки підприємництва в м. Миколаєві в рамках програми відновлення.

2. Бізнес-діагностика: коротка консультаційна сесія, що дозволить оцінити стан, виклики та потреби підприємства та за підсумками роботи консультанта з запитом, підібрати / запропонувати актуальні до поточного стану компанії бізнес-можливості, зважаючи на галузь та вид діяльності, а також рекомендувати наявні грантові та кредитні програми, відповідно до запитів, та в подальшому інформувати про нові програми фінансування.

3. Поглиблений консалтинг: консалтингова підтримка підприємств за галузями, відповідно до результатів діагностики та сформованих запитів для відновлення та розширення діяльності підприємств.

Результатом поглибленого консалтингу для компаній, зацікавлених у залученні прямих іноземних інвестицій, стануть розроблені інвестиційні картки компаній для представлення на міжнародній конференції «Місто на хвилі» (що реалізується в рамках програми «Мери за економічне зростання» ПРООН) та подальшого включення до пакету пропозицій для інвесторів. Інші компанії зможуть отримати поглиблений консалтинг для вирішення операційних чи стратегічних питань для відновлення / подальшого розвитку чи розширення.

В рамках проєкту працюватимуть сертифіковані консультанти Всеукраїнської асоціації консультантів з управління CMC-Ukraine, зокрема 11 консультантів в рамках ІІ-го компоненту та 14 консультантів в рамках ІІІ-го компоненту програми.

Підприємці можуть отримати підтримку за такими напрямками:

– консультації з питань законодавства;

– консультації з питань оподаткування та бухгалтерського обліку;

– розробка та адаптація стратегії розвитку підприємства;

– вихід на нові ринки (в Україні та/або за кордоном). Збільшення продажів;

– відновлення та оптимізація бізнес-процесів. Сертифікація продукції та систем;

– вирішення проблем з персоналом компанії (нестача, компетентність, мотивація, комунікації, перепрофілювання персоналу);

– налагодження фінансового менеджменту (бюджетування, оптимізація витрат, бізнес-планування та ін.);

– цифровізація та диджитал-трансформація бізнесу (IT-допомога).

Переконані, що ця програма стане важливим інструментом для підтримки місцевого бізнесу в Миколаєві. Вона допоможе зібрати необхідну інформацію про стан підприємств та розробити ефективні стратегії підтримки. Крім того, надання поглибленої консалтингової підтримки підприємствам допоможе їм відновити свою діяльність та знайти нові можливості для розвитку. Підготовка інвестиційних карток компаній, які готові до залучення прямих іноземних інвестицій, буде сприяти залученню нових капіталовкладень та створенню нових робочих місць.

Зареєструватися на участь можна за посиланням https://forms.gle/sSN5Y2ysicjfSyS78 або відсканувавши QR-код