У Миколаєві за рік силами «Центру захисту тварин» та волонтерів вдалось прилаштували 436 тварин

У Миколаєві за рік силами «Центру захисту тварин» та волонтерів вдалось прилаштували 436 тварин

У Миколаєві комунальне підприємство "Центр захисту тварин" за 2023 рік відловило та стерилізувало 1,5 тисячі котів і собак. Протягом року прилаштували 436 тварин. Чим загрожують їхні укуси, яка відповідальність передбачена для господарів собак та як з проблемою безпритульних тварин борються в місті - розповідає Суспільне.

Директорка КП "Центр захисту тварин" Олександра Купінець каже, аби продовжувати стерилізацію більшість тварин доводиться відпускати на попередні місця перебування після 10-14 днів, проведених в центрі. Окрім стерилізації їм роблять щеплення від сказу.

"Але є ті собаки, які, можливо, несуть загрозу для людей, з агресивною поведінкою. Їх ми залишаємо у себе, намагаємось соціалізувати", — каже директорка центру.

Станом на друге листопада в центрі можуть утримувати до 170 тварин одночасно.

"Якщо в нас вийде в наступному році побудувати додаткові вольєри, то ця кількість збільшиться десь на 50-60 вольєрів. Наразі проводимо ремонт частини вольєрів на території. Сподіваємось в наступному році (2024 — ред.) завершити цей процес", — говорить Олександра Купінець.

Зі слів директорки, частково тварин вдається прилаштувати.

"В нас є друзі, які нам допомагають, забирають цих тварин. У них є спеціалісти, які з ними (тваринами — ред.) працюють й далі їх прилаштовують", — зазначає Олександра.

Протягом 2023 року прилаштували 436 тварин. Зокрема не без допомоги волонтерських організацій.