Двом російським військовим, які під час окупації на Миколаївщині катували місцевих, повідомили про підозру

Двом російським військовим, які під час окупації на Миколаївщині катували місцевих, повідомили про підозру

Миколаївські слідчі поліції повідомили про підозру двом російським військовим. Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Миколаївської області.

Окупанти підозрюються у жорстокому поводженні, вчиненому групою осіб, з місцевими мешканцями на колишній тимчасово окупованій території Миколаївської області.

- Ідентифікували 22-х та 41-річних військовослужбовців 126-ї окремої гвардійської мотострілецької бригади рф, із місцем постійної дислокації у Сімферопольському районі АР Крим, слідчі слідчого управління та фахівці кримінального аналізу обласного главку поліції спільно із співробітниками СБУ за процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури, - акцентував керівник поліції області Сергій Махно.

У ході слідства правоохоронці встановили, що злочини вчинялися у липні 2022 року у одному із селищ Шевченківської громади Миколаївського району, яке тоді було тимчасово окупованим. Підозрювані та інші наразі не встановлені військові рф застосовували до семи місцевих мешканців фізичне та психологічне насильство, а також катували їх з метою отримання відомостей про осіб, які чинили опір окупантам.

За сукупністю вчинених злочинів двом окупантам слідчі заочно оголосили про підозру у жорстокому поводженні з цивільним населенням та іншому порушені законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 28, ч.1 ст. 438 Кримінального Кодексу України). За скоєні злочини їм загрожує до 12 років ув’язнення.

Нині слідчі готують матеріали для оголошення підозрюваних у міжнародний розшук та для застосування процедури спеціального досудового розслідування, які дозволять суду ухвалити вирок за відсутності обвинуваченого.

Триває досудове розслідування.