Замінована Миколаївщина: в області через вибухові пристрої, залишені ворогом, загинули 16 людей

Замінована Миколаївщина: в області через вибухові пристрої, залишені ворогом, загинули 16 людей

З початку російської агресії на Миколаївщині виявлено та вилучено більше ніж 20 000 вибухонебезпечних предметів. Про це на брифінгу у понеділок, 6 листопада, повідомив заступник начальника управління - начальник відділу гуманітарного розмінування ГУ ДСНС України у Миколаївській області Юрій Слющенко.

«Продовжується обстеження територій приватних домоволодінь, об'єктів критичної інфраструктури, газопостачання, електропостачання. Для допомоги миколаївським піротехнікам надані розрахунки з інших регіонів, а саме – Київська та Рівненська області, а також 2 та 3 Спеціальні центри швидкого реагування ДСНС. Також на території Миколаївщини працюють два автомобілі механізованого розмінування. Спільно з неурядовими організаціями триває і роз'яснювальна робота серед населення щодо недопущення несанкціонованого поводження з вибухонебезпечними предметами», – зазначив Юрій Слющенко.

На жаль, незважаючи на всю проведену роботу, вже допущено 53 інциденти, в ході яких 16 людей загинуло та 54 – постраждало.

Роботи з гуманітарного розмінування тривають.