Шкільні укриття, інвестиції та відбудова: на Миколаївщині обговорили подальшу співпрацю з Данією

Шкільні укриття, інвестиції та відбудова: на Миколаївщині обговорили подальшу співпрацю з Данією

У понеділок, 6 листопада, у Миколаєві з робочим візитом перебуває делегація на чолі з Надзвичайним та Повноважним Послом Королівства Данії в Україні Олє Егбергом Міккельсеном.

У межах візиту відбулася зустріч з начальником Миколаївської обласної військової адміністрації Віталієм Кімом, очільником Миколаївської обласної ради Антоном Табунщиком, Миколаївським міським головою Олександром Сєнкевичем, почесним Консулом Данії у Миколаєві Миколою Капациною. Також долучилися заступник начальника ОВА Микола Марінов, радниця начальника ОВА Вікторія Олійник та керівник Миколаївського офісу UST - Ukraine Support Team Дмитро Тарасенко.

«Радий знову бачити вас на Миколаївщині. Данія – наш надійний партнер, який на постійній основі підтримує регіон та надає потрібну допомогу. Ви не тільки демонструєте зацікавленість у розвитку області, але й активно сприяєте в реалізації конкретних проєктів та ініціатив», – сказав Віталій Кім.

Зі свого боку Олє Егберг Міккельсен зазначив, що сьогоднішній візит підкреслює значущість міжнародної співпраці для подальшого розвитку постраждалих від російської агресії регіонів України.

«Кожного разу, коли я приїжджаю у Миколаїв, бачу великий прогрес, одним з таких прикладів є сприяння у відкритті офісу посольства. Це важливий крок у нашому партнерстві, який свідчить про те, що Данія й надалі робитиме все необхідне для досягнення спільних цілей», – запевнив Надзвичайним та Повноважним Посол Королівства Данії.

Так, одним з подальших напрямків роботи сторони обговорили створення інвестиційної мапи області для донесення інформації до потенційних партнерів.

Віталій Кім підкреслив, що допомога Данії у цьому буде вкрай доречною, оскільки планується залучати інвестиції з європейських країн.

«Ця мапа має бути розроблена за сучасними та актуальними стандартами», – додав очільник області.

Під час зустрічі було окреслено важливі моменти у забезпечені освітніх закладів регіону укриттями, зокрема, й завдяки можливій співпраці з данською компанією. Крім того, розглянули формування освітніх проєктів у сфері суднобудування.

Не менш важливими піднятими питаннями стали залучення данського бізнесу до відновлення інфраструктурних обʼєктів та відбудови громад.