Ендоскопічна стійка та міні УЗД: лікарня у Баштанці отримала обладнання від клубу «Ротарі»

Ендоскопічна стійка та міні УЗД: лікарня у Баштанці отримала обладнання від клубу «Ротарі»

Багатопрофільна лікарня у м. Баштанка, що на Миколаївщині, нещодавно отримала вагому допомогу від спільноти «Ротарі» та Гуманітарного штабу «Центру підтримки бізнесу та економічного розвитку».

Про це повідомляє Центр підтримки бізнесу.

Зокрема, «арсенал» медиків поповнився портативним ультразвуковим датчиком, ендоскопічною стійкою для бронхоскопії та автоматичним зовнішнім дефібрилятором.

«Ендоскопічна стійка слугує для лікування пацієнтів з захворюваннями бронхіального дерева, видалення сторонніх тіл тощо. Сучасний датчик УЗД дозволить нам діагностувати проблеми у черевній порожнині, судинах пацієнтів. Лікарі, які пройшли відповідні навчання зможуть виконувати це дослідження безпосередньо біля ліжка пацієнта», - сказала вона.

Зазначимо, що для роботи датчика достатньо мати сам датчик і монітор – техніка дуже легка та мобільна.

«Також ми отримали новий дефібрилятор. Він зручний тим, що він керує серцево – легеневою реанімацією, надає вказівки медикам. Це дуже сучасна техніка яка, безперечно, допоможе лікувати наших пацієнтів», - каже лікарка.

Паст-президент «Ротарі Клуб Миколаїв» та керівник Гуманітарного штабу «Центру підтримки бізнесу» Артем Ващиленко зазначив, що вартість придбаного обладнання сягає 2 млн гривень.

«Це сучасне та нове обладнання, яке вже працює в Баштанській лікарні. Впевнені, що якість, та доступність медичних послуг для українців є ключовим завданням, у тому числі для нашої команди».

Зазначимо, що раніше медики Баштанщини отримали від благодійників карету «швидкої допомоги».