Сталий рух до відбудови міста: чим займатиметься Офіс відновлення в Миколаєві

Сталий рух до відбудови міста: чим займатиметься Офіс відновлення в Миколаєві

Цього тижня у Миколаєві відкрили Офіс відновлення та розвитку міської громади, в якому відразу провели кілька важливих нарад за участі, в тому числі, делегації з Королівства Данія. Чим займатиметься офіс, в ефірі телеканалу «МАРТ» розповів перший заступник Миколаївського міського голови Віталій Луков.

«У нас працює Комітет відновлення Миколаївщини. Данська сторона під час нарад підбила підсумки щодо попередньо наданої допомоги. Адже всім зрозуміло, що від разових і швидких допомог ми повинні перейти до стійкого сталого руху до відбудови міста. Таким чином ми переходимо до знакових і об'ємних проєктів». 

Луков повідомив, що під час нарад з іноземною делегацією мер міста Олександр Сєнкевич презентував основні об'єкти, на які або вже готова проєктна документація, або є бачення щодо відновлення цих об'єктів після перемоги.  

«Мова йде не про теперішній час. Ясна річ, що ніхто не буде вкладати великі кошти у відбудову міста, яке знаходиться за 100 км від лінії фронту. Але ми повинні бути готові, щоб, коли наші хлопці дійдуть хоча б до Чонгару, ми могли б приступити до відбудови і наших закладів освіти, і до відновлення більш активного водозабезпечення міста, щоб сюди повернулось життя на повну. А для цього потрібні не тільки великі кошти, але й багато часу, тому що це величезні об'єми роботи. Ми повинні забезпечувати діяльність і критичної інфраструктури, щоб бути готовими до тих ракетних обстрілів, які на нас, напевно, ще чекають взимку, і підсилювати нашу живучість з альтернативними джерелами енергії, з захистом наших енергетичних об'єктів», - пояснює віцемер. 

Саме над такими проєктами, резюмує Луков, працював Комітет відновлення. А Офіс відновлення — це місце комунікацій, куди буде стікатися інформація про всі проєкти на території міста, щоб робота була узгодженою та просувалась швидше.