У Миколаєві триває сховища однієї з гімназій Інгульського району

У Миколаєві триває сховища однієї з гімназій Інгульського району

У Миколаєві тривають роботи по облаштуванню укриттів у навчальних закладах. Наразі у процесі ремонту сховище однієї з гімназій Інгульського району. Тут вже виконали більше половини запланованого. Ремонт фінансується коштом міського бюджету. 

Про це повідомляє пресслужба міської ради.

Укриття має площу 700 квадратних метрів. Ремонтні роботи розпочали у липні поточного року і наразі вони знаходяться в активній фазі. На сьогодні у сховищі змонтували мережі каналізації, зробили вентиляцію, оздоблюють стіни і підлогу, встановили систему очищення води. 

“Станом на сьогоднішній день виконали понад 60 відсотків робіт. Їх планують завершити найближчим часом. Наразі активно працюють всі будівельники, аби впоратися в строк. Укриття розраховане на 700 осіб. У нашому закладі навчаються 603 дитини. Тобто всі учні разом з працівниками будуть тут у безпеці”, - розповідає директорка гімназії Валентина Іванівна.

Нагадаємо, що наявність укриття - одна з основних вимог повернення дітей до офлайн навчання. У Миколаєві можливість облаштувати сховище мають 38 навчальних закладів, з них у 10 школах роботи вже завершені, у 12 - ще тривають. 

Всі укриття, які знаходяться в освітніх закладах, будуть доступні для мешканців прилеглих будинків.