На Миколаївщині працюватиме ще одна організація з гуманітарного розмінування

На Миколаївщині працюватиме ще одна організація з гуманітарного розмінування

У вівторок, 9 січня, начальник Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім обговорив з генеральним директором ТОВ «Українські сервіси розмінування» Олександром Лієвим заходи з гуманітарного розмінування регіону.

За словами Віталія Кіма, до очищення території Миколаївщини від вибухонебезпечних предметів активно долучилася й міжнародна спільнота.

«Після завершення активних бойових дій орієнтовно 30% від загальної території області вважається потенційно забрудненою. Також проблемним питанням залишається розмінування акваторії регіону. Для цього необхідне додаткове піротехнічне спорядження та збільшення кількості спецтехніки», – зазначив Віталій Кім.

Крім того, він додав, що ж міжнародні оператори протимінної діяльності, які отримали відповідні сертифікати, залучають до навчання місцеве населення регіону.

Зі свого боку Олександр Лієв повідомив, що організація найближчим часом може розпочати обстеження забрудненої території.

«Ми хочемо допомагати вашій області. Тому вже цього місяця в межах злагодження дві наші групи готові зробити обстеження територій», – сказав він.

За результатами зустрічі було підписано Меморандум про співпрацю між Миколаївською обласною військовою адміністрацією та ТОВ «Українські сервіси розмінування».

Крім того, до зустрічі долучилися заступник начальника Миколаївської ОВА Микола Марінов, радник першого заступника начальника ОВА з питань протимінної діяльності Олексій Реутенко та представники організації.