Навчати, щоб захищати: у Миколаєві на базі підрозділу ГУ ДСНС створюють інтерактивний «Клас безпеки»

Навчати, щоб захищати: у Миколаєві на базі підрозділу ГУ ДСНС створюють інтерактивний «Клас безпеки»

Територія Миколаївської області значно постраждала внаслідок повномасштабної війни в Україні. Наразі понад 30% території області забруднено вибухонебезпечними предметами, що суттєво впливає на екологічні, економічні та безпекові складові.

За словами головного інспектора відділу пожежної безпеки управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ДСНС України в Миколаївській області Олександра Русавського, одним із дієвих заходів, направлених на недопущення трагічних випадків, пов'язаних із вибухонебезпечними предметами, є навчання населення, у тому числі дітей, основним правилам та діям у разі виявлення небезпечних речей.

«Найраціональнішим розв'язанням цього питання є створення «Класів безпеки», завдяки яким ми зможемо навчати дітей основним правилам безпеки в ігрових формах, що значно покращить сприйняття інформації та знання», – зауважив він.

Діти знатимуть не лише номери екстрених служб, а й те, як надавати першу медичну допомогу, як діяти у разі виникнення пожежі, як реагувати на виявлення вибухонебезпечних предметів та багато іншого.

«Завдяки Програмі розвитку організацій об'єднаних націй (ПРООН) та всеукраїнської громадської організації «Українська Асоціація Центрів Підтримки Бізнесу» розпочато роботи зі створення інтерактивного та інноваційного «Класу безпеки» в одному з підрозділів ГУ ДСНС України у Миколаївській області», – підкреслив рятувальник.

Це буде один із перших новітніх класів на території Миколаївської області, який обладнають інтерактивними медійними матеріалами, які допоможуть у практичному навчанні, а також зацікавлять наше підростаюче покоління.

Наразі роботи зі створення локації ще тривають.

Ініціативу «Інтерактивний клас безпеки у Миколаєві» впроваджує всеукраїнська ГО «Українська Асоціація Центрів Підтримки Бізнесу» за сприяння Програми розвитку ООН в Україні за фінансової підтримки Уряду Данії, наданої в межах Програми з відновлення та розбудови миру.