Сучасні інформаційні хаби: Як працюють миколаївські школи в умовах війни

Сучасні інформаційні хаби: Як працюють миколаївські школи в умовах війни

Після початку повномасштабного вторгнення освітні заклади України змушені були повернутися до дистанційного формату навчання. Наші кореспонденти побували в одному з ліцеїв міста і подивилися, як колектив закладу долає виклики часу.Теги: миколаїв, міська рада, управління освіти, школа, ліцей, робота.

Детальніше про це йдеться у сюжеті телеканалу «МАРТ».

«Були дуже стурбовані» – так директорка одного з миколаївських ліцеїв Тетяна Лесіна характеризує настрої колективу 24 лютого 2022 року. Однак ситуація вимагала від педагогів мужності та холоднокровності. - Діти не прийшли, тому що ми повідомили батькам, що діти повинні залишатися вдома. Почалася робота, яка вимагала від всіх, щоб ми згуртувалися і дали дітям ті знання для того, щоб вони закінчили цей рік зоча б на достатньому рівні», – зазначила директорка ліцею, Тетяна Лесіна.

 

Для педагогів не в новинку працювати дистанційно після пандемії КОВІД-19, розповідає вчителька інформатики Наталя Сіденко. В школі було створене безпечне освітнє середовище онлайн.

«Ми працюємо на платформі Google Workspace, тобто з корпоративними акаунтами. Не може під’єднатися хтось зі стороннього акаунту. Ми бачимо всіх дітей, їх логіни, справжні прізвища та імена», – розповіла вчителька.

За таких обставин ліцей не забуває і про безпекову ситуацію. За підтримки дитячого фонду ЮНІСЕФ у приміщенні закладу обладнали найпростіше укриття. В ньому розташовані навчальні та ігрові простори, вбиральні, медичний пункт

«Наше найпростіше укриття може вмістити 611 здобувачів освіти», – додала заступниця директора з виховної роботи, Наталя Таніна.

Безпекових заходів ужито, тож школа готова приймати своїх учнів у рідних стінах. Наразі колектив чекає дозволу від міської влади, щоб нарешті вийти в офлайн і побачити посмішки дітей вживу.