Закладам освіти Миколаївщини передано 24 мобільних комп’ютерних класи

Закладам освіти Миколаївщини передано 24 мобільних комп’ютерних класи

Сільським школам, що розташовані у найвразливіших прифронтових громадах Миколаївської області, передано 24 мобільних комп’ютерних класи та комплекти навчальної літератури.

Це відбулося у межах проєкту «Надання цифрових інструментів для подолання відставання в навчанні, соціального-емоційного розвитку та оцінки стану психічного здоров’я для найбільш вразливих 35 000 дітей у сільській місцевості».

Кожен мобільний клас містить 8 ноутбуків з унікальним контентом eKidz для школярів, один професійний пристрій для вчителя, набір доступних аксесуарів для дітей з особливими освітніми потребами, україномовний цифровий підручник, методичні посібники для педагогів та зарядну станцію з WiFi/LTE-роутером.

Так, у четвер, 11 квітня, у передачі девайсів представникам громад взяли участь Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь, заступник начальника Миколаївської обласної військової адміністрації Олександр Трайтлі, директор департаменту освіти і науки ОВА Алла Веліховська, засновниця міжнародної ініціативи з освітніх технологій eKidz.eu Наталія Тетруєва, головний редактор журналу «Всесвіт» Дмитро Дроздовський, президент громадської організації «Українська посмішка» Іван Степурін, директор Миколаївського інституту післядипломної педагогічної освіти Василь Шуляр.

Олександр Трайтлі зазначив, що війна внесла багато змін у життя кожного українця. Зокрема, змінила підхід до надання освітніх послуг – перехід на дистанційну форму навчання. Отримані цифрові пристрої є вагомим кроком для забезпечення безперервного та якісного освітнього процесу у найвразливіших громадах регіону.

«Дякую усім нашим партнерам за тісну співпрацю та особливу увагу до дітей у школах, які розташовані далеко від обласного центру. Сьогодні це важливо як ніколи», – сказав він.

Своєю чергою засновниця eKids.eu Наталія Тетруєва наголосила на тому, що Миколаївщина стала першим регіоном, який розпочав впровадження проєкту з надання цифрових інструментів для найвразливіших дітей.

«Рік тому ми створили цей проєкт, щоб допомоги тисячам дітей зі шкіл, розташованих у сільській місцевості. Миколаївська область стала лідером цього проєкту і сьогодні отримала найбільшу кількість мобільних компʼютерних класів. Ми створили цілу цифрову систему для навчання дітей та подбали, щоб понад півтори тисячі учнів мали доступ до контенту eKidz», - сказала Наталія Тетруєва.

Зазначимо, що проєкт «Надання цифрових інструментів для подолання відставання в навчанні, соціального-емоційного розвитку та оцінки стану психічного здоров’я для найбільш вразливих 35 000 дітей у сільській місцевості» реалізується ГО «Українська Посмішка» у співпраці з БО «100% життя» за фінансової підтримки офісу ООН з координації гуманітарних питань (ОСНА).